سی ان سی
سی ان سی
دستگاه سی ان سی یکی از مهم ترین دستگاه هایی است که امروزه در صنایع مختلف به کار گرفته می شود. این دستگاه کاربرد بسیار زیادی دارد و می توان آن را یک دستگاه مادر برای صنایع مختلف دانست. این دستگاه صنایع مختلفی را در بر گرفته و توانسته جایگاه خود را در این صنایع به دست آورد. صنایع با استفاده از دستگاه سی ان سی تلاش می کنند تا بهره وری خود را افزایش داده و روند کاری خود را بهبود بخشند. این دستگاه علاوه بر اینکه کیفیت کار را بالاتر می برد، دقت و سرعت را نیز به کار اضافه می کند. در واقع ورود این دستگاه به صنایع مختلف باعث شده تا پیشرفت این صنایع با روند سریع تری ادامه پیدا کند.
ماشین سی ان سی (CNC) چگونه کار میکند؟
با استفاده از دستگاه سی ان سی میتوان قطعات فلزی یا چوبی با اندازههای دقیق را با سرعت بالا درست کرد. شکل این قطعات با استفاده از برنامه CAM مشخص شده ومعمولاً از G-Codes برای رعایت استاندارد حرکت ابزار و عملکرد ترتیبی دستگاه استفاده میشود.
اساس کار دستگاه سی ان سی هدایت ابزار نصب شده به نقطهای از پیش برنامه ریزی شده برای انجام کار مشخصی است.
دستگاه سی ان سی شباهت بسیار زیادی به بدن انسان دارد؛ تابلو برق سی ان سی همان مغز است که تمام قطعات الکترونیکی، الکتریکی، بورد، خروجی سنسور و محاسبهگرها درون آن قرار میگیرند و بازوهای آن استپر یا سروو هستند که فرمان سی ان سی را انجام میدهند.
انواع دستگاه سی ان سی فرزی و لیزری
دستگاههای سی ان سی فرزی و لیزری نسبت به سایر دستگاهها کاربردعمومیتری داشته و بسیار محبوب هستند. این دستگاهها نسبت به سایر دستگاههای سی ان سی ارزانتر بوده و کار با آنها آسانتر است و به مهارت چندانی احتیاج ندارند.
دستگاه سی ان سی لیزری، با استفاده از اشعهی لیزر، برش، تراش، منبتکاری و حکاکی را انجام میدهد. قدرت دستگاه سی ان سی لیزری قابل تنظیم بوده و میتوان از آن برای موادی از قبیل سنگ، چوب، کاغذ، فلز و حتی چرم هم استفاده کرد.
دستگاه سی ان سی فرزی تیغهای بسیار تیز برای جدا کردن قسمتهای مختلف قطعه کار دارد. دقت این دستگاه در مقایسه با نوع لیزری آن بسیار کمتر بوده و بیشتر در کارهای حکاکی و منبتکاری استفاده میشود.