آب اسید باتری چیست
آب اسید باتری چیست؟
اسید باتری را می توان به هر اسیدی که در یک سلول شیمیایی یا باتری استفاده می شود، نسبت داد. اما به طور معمول این واژه برای اسیدی که در یک باتری اسید-سرب باشد، مانند اسید به کار رفته در وسایل نقلیه موتوری، استفاده می شود. به عنوان مثال اسید باتری خودرو شامل 30-50% اسید سولفوریک در آب است. معمولا این ترکیب دارای کسر مولی 29-32% اسید سولفوریک، با چگالی 1.25 – 1.28 کیلوگرم بر لیتر است. غلظت اسید باتری در حدود 4.2-5 مول بر لیتر و میزان pH آن بسیار کم در حدود 0.8 می باشد. باتری اسید سرب اولین بار در سال 1895 توسط یک فیزیکدان فرانسوی کشف شد و اولین نوع باتری قابل شارژ می باشد. از آنجاییکه باتری اسید سرب در مقایسه با نوع جدید آن ها ارزان تر است، کاربرد بیشتری نیز دارد. اگر به دنبال اطلاعات بیش تر در مورد این سوال هستید که آب اسید باتری چیست؟ ادامه این مطلب را از دست ندهید.
اسید باتری
اسید باتری یا آب اسید از رقیق شده محصول اسید سولفوریک بدست می آید.چون اسید سولفوریک را نمی توان به راحتی رقیق نمود بنابراین باید از دستگاه های رقیق کننده قوی استفاده شود.بهترین نوع اسید باتری تهیه شده از اسید سولفوریک مرغوب، بدون ناخالصی و آب مقطر 100 درصد خالص می باشد.pH اسید باتری تقریبا 0/8 می باشد. باتری دستگاهی است که انرژی الکتریکی را در حالت شیمیایی در خود ذخیره می کند و هنگام نیاز می تواند از آن استفاده کند. به عبارتی برای تامین قدرت تجهیزات مصرف کننده در موقع خاموش بودن یا پایین بودن سرعت موتور بکار می رود. مقدار انرژی که یک باطری می تواند در خود ذخیره کند بستگی به ظرفیت باطری دارد که این ظرفیت بستگی به عوامل گوناگونی دارد. جهت با نگهداشتن ظرفیت باطری نیاز به سرویس و نگهداری ویژه ای دارد.
کاربرد های اسید باتری
- این اسید در انواع اتومبیل ها ، کامیون و کامیونت، جرثقیل، لیفتراک ها کاربرد دارد.
- در صنایع باطری سازی، نیروگاه ها و هم چنین باطری های اتمی و ژله ای استفاده میشود.
- در صنعت برق و الکترونیک کاربرد ویژه ای دارد.
- نیروگاه های حرارتی بادی و نیروگاه های آبی و هم چنین نیروگاه های خورشیدی و هیبریدی کشور نیز از اسید باتری استفاده میکنند.
ساخت اسید باتری در خانه
برای ساخت باتری اسید-سرب به یک صفحه کاتدی دی اکسید سرب و یک صفحه آندی سرب نیاز است. یک لیوان شیشه ای را پر از آب کرده و دو صفحه کاتد و آند را در لیوان قرار دهید. دقت کنید که این دو صفحه با هم در تماس نباشند. سپس لیوان را با اسید سولفوریک پر کنید. مقدار اسید باید حدود 30 درصد و آب 70 درصد باشد. (در هنگام کار با اسید سولفوریک بسیار دقت کنید چرا که این ترکیب بسیار خورنده و سمی است).
حال ولتاژ ایجاد شده را اندازه بگیرید. اگر به 2 ولت رسیده بود آنگاه می توانید 5 عدد دیگر از آن را بسازید و در نهایت همه باتری های تولید شده را به صورت سری کنار یکدیگر قرار دهید تا ولتاژ 12 ولت به دست آید. لازم به ذکر است که این باتری خیلی کارآمد نیست و صرفا جهت آموزش و تجربه می تواند مناسب باشد.